Maine Coon Cattery Quartier Latin

Nieuws

 

We zijn weer actief

Na een pauze van ongeveer 1,5 jaar zijn we weer actief. De pauze duurde wat langer dan gepland. Onze meiden vonden de rust wel fijn en raakten maar niet krols. Gelukkig raakte één van onze poezen weer zwanger en kunnen we binnenkort weer kittens verwachten. 

4 april 2018

 

Aramis is zwanger

Afgelopen week zijn we met Aramis naar de dierenarts geweest. Tijdens de echo werden er 5 kittens geteld! Wij waren heel verbaasd, want zo dik is deze dame nog helemaal niet. We zijn erg benieuwd naar dit nestje, omdat we deze keer voor een andere dekkater gekozen hebben. Namelijk voor Nelson, een grote stoere donkere kater. 

26 november 2015

 

Ciara's bevalling en een moeilijke keuze

Op 24 december 2014 is Ciara bevallen van haar tweede nest! Ciara was bj haar eerste kittens al een goede moeder en weer maakt ze dit waar. Zeverzorgt haar kittens goed. Wat eerst een mooi verhaal leek, verandert ineens, wanneer Ciara na 2 dagen ineens koortsig is. Wat blijkt, een baarmoederontsteking. Helaas hebben we de moeilijke keuze moeten maken om haar baarmoeder te laten verwijderen. Het gevolg is dat Ciara nooit meer kittens zal kunnen krijgen. Maar wat voor ons belangrijk is: Ciara is nu weer gezond, ze verzorgt haar kleintjes goed en ze is bij ons!

19 februari 2015

 

Eerste nest van Aramis

Op de nacht van 18 naar 19 maart is Aramis bevallen van 4 mooie kittens. Ze heeft een moeilijke bevalling meegemaakt. Veel last van naweeen en een dag later beviel zij helaas van een dood kitten. We hebben gedaan wat wij konden, maar het heeft helaas niet mogen helpen. Alle aandacht gaat nu naar de 4 geweldig mooie kittens die Aramis op de wereld heeft gebracht. Ze is een goede moeder. Ze deelt haar kittens met de andere poezen en geniet van alle aandacht. 

29 maart 2014 

 

Foxy zal geen moeder meer worden.

3 weken geleden was Foxy krols, desondanks hadden we besloten haar even niet te laten dekken, aangezien ze pas in maart bevallen was van haar eerste nest. In de afgelopen 3 weken viel het ons echter op dat zij futloos was, weinig at en ook steeds minder aanhankelijk werd. Intuitie zei dat het niet goed was. Afgelopen maandag zijn we met haar naar de dierenarts gegaan en na een echo te hebben gedaan, bleek Foxy meteen geopereerd te moeten worden aan een baarmoederontsteking. Er was geen keuze, operatie of haar kwijt raken. We hebben toen een angstige avond meegemaakt. Gelukkig slaagde de operatie en is Foxy in leven. Helaas zal zij geen kittens meer kunnen baren, maar het allerbelangrijkste is: Ze leeft en ze is weer gezond! 

31 oktober 2013

 

Wanted is weer moeder geworden!

Op 8 augustus 2013 is Wanted voor de tweede keer moeder geworden van een heleboel kittens. We gingen uit van ongeveer 4 kittens, dus onze verbazing was groot toen er 6 kittens geboren werden. En alweer een nestje met een hoop roodkleurige kittens, op eentje na, een zwart tabby meisje. Het zal vast een stoere meid worden met allemaal broertjes om haar heen. 

24 augustus 2013

 

Foxy is moeder!

In de nacht van 11 maart naar 12 maart is onze Senoja Snow Fox bevallen van haar eerste nest. Helaas is haar eerste kitten dood geboren, dat bezorgde ons veel verdriet. Jammer om te zien dat zo'n mooi volgroeid kittentje het net niet redt. Gelukkig kwamen de volgende 3 kittens wel gezond op de wereld. 2 katertjes en 1 poesje die allen erg goed groeien. En ja hoor, natuurlijk zit er weer eens een rood katertje tussen. 

16 maart 2013

 

Foxy bevalt binnenkort van haar eerste nest.

Hop, haar eerste krolsheid en Foxy is al zwanger van haar eerste kittens. Na een echo te hebben gedaan, kunnen we met 99% zekerheid zeggen dat zij rond 10 maart 4 kittens zal baren. We gaan er vanuit dat we waarschijnlijk (weer) een rood kittentje binnenkort zien rondrennen, maar we zijn erg benieuwd naar de kleuren van de andere kittens die zullen komen! 

24 februari 2013

 

Aramis blijft bij ons.

Porthos en Athos hebben een waanzinnig leuk huisje gevonden. En doordat Aramis ons vanaf dag 1 heeft laten zien zo'n mooie en sociale poes te zijn, hebben wij besloten haar bij ons te houden. We zijn wel vereerd, want er was veel vraag naar haar. Wij zijn ervan overtuigd dat Aramis een uitstekende toevoeging is aan onze cattery en aan ons huisje. 

20 januari 2013

 

Ciara is moeder!

Eindelijk na ruim een jaar gewacht te hebben, is Ciara dan eindelijk moeder. We keken erg uit naar het nestje van deze moeder. Ze is een lieve maine coon, met een zacht karakter en is gedekt door een knappe kater van een andere cattery. Na 2 keer op bezoek te zijn geweest bij de dekkater, is het dan eindelijk zover, Ciara is zwanger. De dierenarts gaat uit van 4 kittens, maar uiteindelijk worden er op 9 oktober 3 flinke kittens geboren. De verbazing is groot: 3 RODE kittens en ze lijken precies op elkaar. 'Dat wordt nog lastig om ze uit elkaar te houden...'

15 oktober 2012

 

Boul'Miche heeft een plekje gevonden

Afgelopen 23 december is Boul'Miche met zijn nieuwe familie meegegaan. Hij woont nu in Amersfoort bij Miriam en haar gezinnetje. We hebben hem met trots meegegeven aan hen en hebben er alle vertrouwen in dat Boul'Miche het bij hen prima naar zijn zin zal hebben. Al moeten we wel toegeven, dat we hem ontzettend gaan missen. Boul'Miche was ons eerste kitten uit het eerste nest van deze cattery. Zijn moeder heeft goed voor hem gezorgd en wij hebben hem flink geknuffeld. Deze kanjer (van 2,7 kilo bij vertrek!) heeft onze harten gestolen!

8 januari 2012

 

Wanted Red  is bevallen

Op 15 september is Wanted bevallen van haar eerste kitten. Zij is voor het eerst moeder en Donny voor het eerst vader. Het is gebleven bij één kitten, een katertje. Moeder en zoon doen het goed. Wanted is een perfecte moeder en verzorgt haar kleine ontzettend goed.

18 september 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maine Coon Cattery Quartier Latin